Teknik & Nørdehjørnet

Her på siden deler vi alt mellem piste og powder fra konkurrence- og ekspertskiløbernes verden.
I fremtiden bliver der uploadet tips og tricks, og nyheder fra vores leverandørerer.

Lad dig ikke snyde – Ski er ikke bare ski….

Skien til højre er for konkurrenceløberen

Race ski er ikke noget man bare går ned og køber i en butik. Faktisk kan du slet ikke få  rigtige Race-ski i en butik, men du kan helt sikkert finde nogen der ligner. Og for mange skiløbere vil “de der ligner” den ægte vare, være bedre end den ægte vare, for den ægte vare er knaldhamrende torsionsstive. Det er ski der svarer igen – både når man lave fejl og når man løber korrekt. Det er ubeskriveligt fedt hvis man er nået til et niveau hvor man ved hvad/hvordan man gør, og dybt frustrerende hvis man ikke helt er nået til det niveau.

Prøv at kig grundigt efter når du ser World Cup i TV. Skiene de løber på har f.eks. nogle lidt andre bindinger, og bemærk så, at stjernerne får stukket et par andre ski i hånden lige så snart de er kommet i mål – det er ikke de samme ski!

Se forskellen i billedet her. Skien til venstre er en avanceret “turistski” – en ekspert-ski, som vi også forhandler. Skien til højre er en rigtig konkurrenski (LAB ski).
LAB-ski er håndlavede ski specielfremstillet til konkurrenceskiløbere. Det er vores premium produkt.

Også ski til den kræsne ekspert

Ud over konkurrenceski, forhandler vi også en særlig serie af skiudstyr som du slet ikke kan få i butikkerne, og hvis du endelig finder dem, skal du virkelig til lommerne – bare ikke hos os.

Vores ekspert-ski har alle samme layout som konkurrenceskiene, men der er store forskelle. Typisk på kernen i skien helt anderledes, og særligt svingradius er en helt anden. En FIS GS ski skal have Radius 30 meter. En “turist GS” og klassiske skilærer ski, har typisk en radius på 18 meter – Radius og kerne m.v. fremgår af priserne og teksterne i vores webshop.